Furuvik - Konstgräs
9 september 2020
19:00

Referat: Bankeryds SK - Hovslätts IK

HIK gjorde vad som krävdes när Bankeryd besegrades i gårdagens juniormatch med 3-2 i en småtrevlig och underhållande tillställning på Furuviks konstgräs. Men det var Bankeryd som började bäst och tog ledningen i sjätte minuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet där vi inte fick bort bollen. Efter detta så var det vi som skapade mest och bäst. Lyck hade ett skott i ribban och William ett skott som målvakten räddade innan Simon kunde kvittera till 1-1 fint framspelad av Theo. Efter knappa halvtimmen tog vi ledningen efter ett välplacerat skott, stolpe in, av Leo. Vi hade ytterligare några chanser i första halvlek men 2-1 stod sig halvleken ut. I andra halvlek så satte Lyck 3-1 i öppet mål efter att deras målvakt missbesdömt en utrusning. Vi fortsatte att ha kontroll på matchen och skapade ytterligare målchanser bl a ett rungande skott i stolpen av Atterling och släppte inte till några direkta chanser bakåt. Men i minut 90 så fick Bankeryd en straff efter att Isac Alm fällt en Bankerydsspelare. Bollen placerades säker i nät och 2-3 var ett faktum. Men det blev aldrig riktigt spännade utan vi spelade av sista minuterna på ett lugnt och säkert sätt. Efter matchen så sade en Bankerydsledare att det var deras bästa match för säsongen vilket lyfter vår insats ännu mer. Det var just laginsatsen som hjälpte oss till seger ikväll men vi vill ändå lyfta våra inhoppare Filip Vristel och Axel Hansson som kom in med härlig energi i andra halvlek. Det är ett härligt gäng som trivs ihop och därmed kommer också resultaten. Nu har vi två matcher kvar, mot Hvetlanda och Mullsjö, innan vi sätter punkt för denna avkortade säsong.